23 Ekim 2015 Cuma

4 Adımda Mendeley Kütüphanesini (Mendeley my library) düzenleme

Herkese selam, türkçe mendeley derlerinden yine birindeyiz arkadaşlar. Bu dersimizde Mendeley programında yer alan klasör ağacını yada kategori ağacını ve yahut kütüphane ağacı olarak bilinen bölümü düzenleme hakkında bilgi vereceğim.


Hemen ekran görüntümüzü alarak onun üzerinden anlatıma gidersem daha iyi olur kanısındayım.


Ekran görüntümüzde gereğince gereksiz bilgi vermekten kaçınıyor oklar ve numaraları kullanarak size klavuzluk yapmaya çalışmaktayım. Literatür taraması konusunda en önemli ücretsiz yazılımlardan biri olan mendeley, kaynaklarımızın tasnifi konusunda bize bir bölüm ayırarak programa dahil ettiğimiz kaynakları, ismini özgürce vereceğimiz klasörlere dahil etmemizi sağlamaktadır. Bu olayın nasıl gerçekleştiğini oklarla takip edebiliriz.

1- mendeley ekranındaki klasör işaretine tıklayarak sol taraftaki klasörler topluluğuna yeni klasör ekleyebiliriz. Eklerken de isim vererek klasörümüzün nerede yer alamasını istiyorsak onu oraya sürükleyebiliriz.

2- klasör silmek istersek eğer istediğimiz klasöre tıklayıp onu seçici hale getirdikten sonra 2 numaralı okla gösterdiğim butonu tıklayarak klasörü sileriz

3- 3 numaralı okla gösterdiğim bölümde istenildiği taktirde istenilen klasöre alt klasörler eklemek ve çıkarmak mümkündür. Ben örnek olsun diye eklemeler yaptım. Alt klasör oluşturmak araştırma konumuzun ayrıntılanmasını konusunda önemli bir imkandır değerlendirmek lazım.

4- dört nolu okla göstermeye çalıştığım alanda ise seçtiğim klasördeki eserlerin önüme getirilemsinin görüntüsüdür. Istediğim klasöre tıklayarak onun içindeki eserlerin önüme gelmesi beni daha iyi düşünmeye sevk edecektir.

Bu dersimizde mendeley derslerinden nasıl klasör oluşturulur sorusuna 4 adımda cevap aramaya çalıştık. Herkese kolay gelsin.


Celal Öney, Şanlıurfa 2015

1 yorum:

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Thanks for sharing this knowledgeable blog with us, truly a great informative site. It is very helpful for us. Visit website Here:

cheapest translation services
Mobile Phone Manuals Translation Dubai

Popüler Yayınlar